01 March 2019

Lovely High Tea: 3 fantastische adresjes in New York

High Tea in New York

Bij een High Tea horen heerlijke sandwiches gesneden in mooie driehoekjes, verschillende soorten scones en een berg zoete koekjes. Het liefst met een glaasje champagne bij. In New York nemen elke oma en opa de kleinkinderen al eens mee op high tea. De hotels houden een soort informele competitie om de mooiste en meest uitgebreide high tea te serveren. Doe dus je mooiste kleren aan voor deze New Yorkse traditie.

3 fantastische adresjes voor High Tea in New York

High Tea Plaza Hotel

The Plaza Hotel 
768 Fifth Ave. en W 59th St.

In het boek ‘Eloise’ van Kay Thompson uit 1955 kun je de avonturen lezen van een meisje dat met haar Nanny in The Plaza Hotel woont. Wie fan is van Eloise, moet zeker even naar de winkel van Eloise gaan.
De high tea ‘The palm court’ is een klassieker. Er bestaat zelfs een speciale High Tea in het thema van Eloise, compleet met suikerspin. Wie zijn baby meeneemt krijgt de schattigste high chair ter wereld aangeboden. Marie is alvast een grote fan.
Reserveren is geen must, maar als je zeker wil zijn van een plekje toch aan te raden.

Breakfast at Tiffany's Blue Box Cafe

The Blue Box Cafe
727 Fifth Ave. 4th Floor

Verkleed je in Holly Golightly en waan je in de film ‘Breakfast at Tiffany’s’. Als je echt van lekker eten houdt is dit misschien niet de beste keuze, maar het is vast en zeker een unieke ervaring.Je kan hier ontbijten, lunchen of genieten van een High Tea op een iconische plaats. Je kan je op weg naar het cafe vergapen aan prachtige diamanten juwelen en je even in een filmset wanen.

Het is echter niet eenvoudig om hier een reservatie te kunnen verkrijgen. Maar met deze tips zal het je waarschijnlijk wel lukken!

High Tea in New York

Alice Tea Cup, Chapter 1-3
102 W 73th St. en Colombus Ave, Upper West Side
156 E 64th St. en Lexinton Ave, Upper East Side

Hier krijg je vleugeltjes en word je besprenkeld met ‘fairydust’ (elfenstof). Zo wordt deze magische high tea er een om nooit te vergeten. Ga liever doordeweeks. In het weekend kan het vrij druk zijn.
Reserveren is enkel mogelijk vanaf 6 personen.

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Wat is je favoriete High Tea in New York? Laat het zeker weten in de comments!

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>