14 February 2019

Romantiek in de lucht: huwelijksaanzoeken in New York

Huwelijksaanzoek in New York

Parijs mag dan wel de stad van de liefde zijn, blijkbaar scoort New York toch ook hoog op de romantiek barometer. Patrick krijgt dan ook veel aanvragen om te helpen bij huwelijksaanzoeken. Van het uitzoeken van romantische plekjes voor een aanzoek, tot het regelen van een ‘undercover’ fotograaf die het hele gebeuren vastlegt. BE NY has got you covered!

Een huwelijksaanzoek met veel romantiek?

The Standard Highline New York

De beste plaatsen voor een huwelijksaanzoek
Typisch New York, maar daarom niet minder romantisch zijn de aanzoeken die al roeiend gebeuren in een bootje in Central Park of al schaatsend bij het Rockefeller Center. De beste plaats blijft naar mijn mening de rooftopbar van The Standard Hotel. Daar heeft Patrick mij ten huwelijk gevraagd, met uitzicht over heel de stad.

‘Say yes to the dress’
Kleinfeld Bridal
110 W 20th St, Flatiron District
www.kleinfeldbridal.com
Na afspraak.
Als je in New York wilt trouwen en daar ook je jurk wilt aanschaffen, maak je het best een afspraak voor je de reis boekt. Deze bruidsboetiek is namelijk wereldberoemd dankzij het programma ‘Say yes to the dress’.

Trouwen in NY

Eerst en vooral moet je een ‘Wedding license’ aanvragen. Dat doe je bij het ‘Marriage Bureau’ (141 Worth St.). Dat kan vanaf zestig dagen voor de trouwdatum en kost $ 35. Tussen de aanvraag en de trouwdag moet een ‘bedenktijd’ van minstens 24 uur zitten.

Huwelijksaanzoek in New York

In the Office of the City Clerk
141 Worth St, tussen Center St. en Baxter St, Financial District
www.cityclerck.nyc.gov
+1 212-669-8090
Ma.-vr. 8.30-15.45 u.
In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, trouw je niet in de City Hall zelf. Je kunt kiezen voor een ceremonie in het Office of the City Clerk. Dat hebben Patrick en ik gedaan. Je brengt je identiteitskaart mee, een getuige en 25 dollar. Het leuke is dat je geen afspraak hoeft te maken. Je trekt een nummertje zoals bij de slager en je kijkt naar de andere trouwende koppels tot jij aan de beurt bent. Een hele belevenis. Zelfs als je niet gaat trouwen is het een bezoekje waard. Wees niet verbaasd als de ceremonie zelf maar 90 seconden duurt.
Wist je dat de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Fürstenberg met Barry Diller trouwde in the City Clerck’s Office op 2 februari 2001? Ook John Legend en Chrissy Teigen trouwden daar. Wie weet spot je dus wel een beroemdheid.

Naked Cowboy Times Square New York
The Naked Cowboy op Times Square

Times Square, Midtown
www.nakedcowboy.com/weddings
Je kunt er ook voor kiezen om ergens anders te trouwen, maar dan moet je wel een ‘marriage officiant’ inhuren. Die zal de nodige papieren in orde maken en terugbrengen naar het City Clerk’s Office. Binnen de dertig dagen krijg je dan de officiële papieren toegestuurd. Zo kan de Naked Cowboy je trouwen voor ‘maar’ $ 499.

Empire State Building NY

Op de Empire State Building met Valentijn
350 5th Ave, tussen W 33rd en W 34th St, Midtown
www.esbnyc.com
Ma.-zo. 8.00-2.00 u.
Elk jaar wordt er een bijzondere wedstrijd georganiseerd. De veertien winnende koppels mogen trouwen op de Empire State Building, op de meest romantische dag van het jaar, namelijk Valentijn.

Nog niet genoeg romantiek? Neem hier een kijkje indien je nog inspiratie nodig hebt om een romantische date te plannen.

Het jij ook hulp nodig bij je huwelijksaanzoek in New York? Stuur dan een mailtje naar info@beny.be

Liefs uit New York,
Ineke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>