06 June 2018

Bezoek eens een Broadway show in New York!

BE NY Minute Broadway

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Broadway in New York 

Er zijn drie plaatsen ter wereld waar het echt de moeite loont om naar een Broadwayshow te gaan kijken. Dat zijn Londen, Las Vegas en New York. Als je elke avond zalen met meer dan 5000 zitplaatsen kunt vullen, dan is het niet verwonderlijk dat het niveau hier enorm hoog is. Producers hebben het budget om de topacteurs, de adembenemende decors en de prachtigste kostuums te betalen.

On en off Broadway

Het verschil tussen on en off Broadway heeft niets te maken met de ligging van het theater. Broadway is een straat die helemaal van downtown Manhattan tot aan Upper West Side loopt. De meeste theaters bevinden zich rond Times Square.

Enkel de theaters met meer dan 499 stoelen mogen zich een Broadway Theater noemen. De theaterproducties en acteurs die in deze theaters spelen komen in aanmerking om een befaamde Tony Award in de wacht te slepen. Theaters met 99 tot 499 stoelen worden off Broadway genoemd. Minder dan 99 stoelen is dan off-off Broadway.

Broadway met kinderen

Frozen
(6 tot 101 jaar)
Moet je tijdens je reis een paar tantrums overwinnen van je kleuter? Hier kun je zonder schroom en uit volle borst ‘Let it gooooooooo’ meezingen met Elsa.
–> St. James Theatre, 246 W 44th St, tussen 7th en 8th Ave, Times Square

The Lion King
(6 tot 101 jaar)
Deze musical speelt sinds 1997 en staat op de vijfde plaats van langst spelende shows in de geschiedenis van Broadway. Dat is niet voor niets. De kostuums zijn prachtig en ook de muziek uit de Disneyfilm blijft adembenemend. Hakuna Matata!
–> Minkoff Theater, 200 W 45th St. en Broadway, Times Square

The Book of Mormon
(14 tot 101 jaar)
Deze musical is perfect voor South Parkfans. Je krijgt een show met dansende mormonen die in de jungle van Afrika nadenken over religie, met de nodige dosis humor. Hoewel er geen minimumleeftijd wordt gegeven is dit soort humor en expliciete taal niet voor iedereen geschikt. De kaartjes zijn aan de dure kant en je moet op tijd reserveren om een plaats te bemachtigen.
–> Eugene O’Neil Theater, 230 W 49th St. tussen Broadway en 8th Ave, Times Square

Broadway Will

Onze gids Will is ook acteur en speelde zelf al mee in een Off-Broadway show. Hij is dus de ideale persoon om je alles te vertellen, wat je nog niet wist, over Broadway!

TKTS Times Square

Wie zijn kaartjes niet van tevoren heeft geboekt, kan zijn kans dus wagen bij TKTS. Hier verkopen ze last minute kaartjes voor de dag zelf. De kans bestaat dat je achter een paal zit, maar het voordeel is wel dat je twintig, dertig of zelfs veertig procent korting krijgt.
–> 7th Ave. en W 47th St, Times Square

Welke Broadway Show ga jij kijken tijdens je volgende bezoek aan New York?

Liefs uit New York,
Ineke

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>