05 July 2019

7 Series die zich afspelen in New York: Time to binge watch!

Serie in New York

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Als je voor de eerste keer New York bezoekt, komt het vaak bekend voor. Daar zitten de vele films en series die zich in de stad afspelen voor iets tussen.
Misschien wandel je wel zonder het te weten een filmset op. Hou de gekleurde papiertjes met ‘No Parking’ goed in de gaten. Zo weet je welke film of serie ze daar gaan filmen.

Hier zijn een aantal series om te kijken in aanloop naar je reis!

7 series die zich afspelen in New York

Series in New York

Friends

Het bekende appartement waar de vrienden wonen, is 90 Bedford Street (een gebouw dat tussen Bedford Street en Grove Street staat) in Greenwich Village. Het appartement zit boven restaurant The Little Owl.

Blue Bloods

De politieserie waarin de familie Reagan criminelen op de hielen zit, speelt zich af in de straten van New York. Je ziet dan ook veel bekende plaatsen terugkomen, waaronder Washington Square Park. De bekende Reagan Residence staat  in Bay Ridge in Brooklyn.

Elementary

De Brownstone, waar Sherlock en Joan veel tijd doorbrengen, zou volgens de serie in Brooklyn Hights zijn, maar is in werkelijkheid gefilmd in 121th Street in Haarlem.

Girls

Café Grumpy is een plek waar de meisjes vaak naartoe gaan. Hannah werkt er zelfs een tijdje. Café Grumpy heeft ondertussen al meerdere vestigingen maar die uit de serie bevindt zich op 193 Meserole Avenue in Greenpoint Brooklyn.

 

Serie in New York

Unbreakable Kimmy Schmidt

Als je naar de buurt East Dogmouth uit de serie op zoek gaat, kun  je lang blijven zoeken want die bestaat niet. Het appartement waar Kimmy, Titus en Lilian wonen ligt in Greenpoint, Brooklyn (74 Freeman Street).

Gossip girl

S en B hangen rond in alle hippe plaatsen aan de Upper East Side. Vooral bij de trappen van het museum ‘the Met’. Het hotel van Chuck is The Palace hotel. (455 Madison Avenue)

Sex and the City

Vier vriendinnen maken samen Manhattan onveilig. Ze komen in veel hippe restaurants en vooral Magnolia Bakery(401 Bleecker St. en W 11th St, Manhattan, NY) is beroemd geworden dankzij Sex and the City. Geen wonder dat er vaak rijen staan.
Nadat de cup cakes van Magnolia Bakery goed en wel dertig seconden in beeld kwamen in Sex and the City, werden ze zo populair dat ze zelfs de huurprijzen in Bleecker Street deden stijgen. En niet weinig ook. Van 2.000 dollar per maand is het ondertussen ongeveer 20.000 dollar geworden, en meer. Blijkbaar is de limiet bereikt want ondertussen staan er zo veel panden leeg dat er ieder jaar een ‘Save Bleecker Street’ actie wordt gehouden. Sarah Jessica Parker is een van de beroemdheden die de actie steunen.

Veel kijkplezier!

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Welke serie die zich in New York afspeelt is je favoriet? Laat het zeker weten in de comments!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>