19 April 2019

Souvenirs: Zo kan je extra lang nagenieten van je reis!

Souvenirs: The Ink Pad

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het is altijd fijn om na je reis nog even na te genieten. Dat kan door je foto’s of filmpjes de bekijken, maar ook door je souvenirs te gebruiken of een mooie plaats in huis te geven.
Ook voor kinderen is het fijn om op die manier nog eens terug te denken aan hun reis. Hier vind je souvenir tips voor elke leeftijd!

Souvenirs voor elke leeftijd

Marie's favoriete speelgoedwinkel: PiccoliNY

Voor knuffelaars en schattenjagers

PiccoliNY

167 Mott St, tussen Broome St. en Grand St, Little Italy
Ma.-za. 11.00-19.00 u.

De dame achter PiccoliNY ontwerpt zelf rompertjes en T-shirts voor kleine New Yorkertjes, met afbeeldingen van pretzels en hotdogs. Super schattig. Marie koopt daar graag cadeautjes voor haar vriendjes.

Hazel Village

510 3rd Ave, tussen 11th en 12th St, Park Slope, Brooklyn
Ma.-za. 10.00-19.00 u, zo. 10.00-17.00 u.

Deze schattige knuffels hebben de mooiste kleren en je kunt ze ook in grotere maten (tot vijf jaar) krijgen. Wie wil nu niet ‘twinnen’ (= dezelfde outfit dragen) met zijn knuffeldier?
Tip van Marie! Check zeker welke activiteiten er plaatvinden. Er zijn leuke knutselmiddagen en je kunt je knuffel laten personifiëren met een monogram, bijvoorbeeld met de eerste letter van je naam.

Chinatown

Canal St, tussen Bowery en Mulberry St, Chinatown

Deze winkels verkopen alles, van I love New York T-shirts tot sleutelhangers en magneten. Ook de nieuwste rages zoals fidget spinners kun je hier vinden. Je zult versteld staan welke schatten je kunt kopen voor een paar dollar.

Voor ‘hardcore’ New York lovers

Hardrock Café

1501 Broadway, Times Square
Ma.-zo. 8.00-1.00 u.

Fan van het Hardrock Café? Dan mag een hoodie met ‘Hardrock Café New York’ natuurlijk niet ontbreken in je collectie!

Soap Cherie

218 Bedford Ave. en North Fifth St, Williamsburg, Brooklyn
Ma.-vr. 10.30-20.30 u, za.-zo. 10.30-21.00 u.

Wil je na je reis nog lang ruiken naar New York? Neem dan een houtskool- of een modderzeepje mee. Of wil je liever het unicorn cupcake-zeepje? Geen probleem.

Canned air from New York City

De lucht die je in New York inademt is niet te vergelijken met die ergens anders in de wereld. Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen heeft Cooperativ (op www.etsy.com) deze lucht nu in blikjes verpakt. Het blikje zou stress verminderen, heimwee genezen en nostalgie tegengaan.

Souvenir Devocion Coffee

Grown-ups only

Devoción

69 Grand St, tussen Kent Ave. en Barc Ave, Williamsburg, Brooklyn
Ma.-vr. 7.00-19.00 u, za.-zo. 8.00-19.00 u.

NY Daily News beschrijft Devoción als ‘a killer cup of coffee’. Ga er even langs en kijk hoe de bonen geroosterd worden. Proef er de verschillende soorten koffie en neem je favoriete bonen mee naar huis. Een heerlijk aroma voor in de koffer…

NY Distillery Dorothy Parker Gin

79 Richardson St, tussen Lorimer St. en Leonard St, Williamsburg, Brooklyn
Ma. 18.00-24.00 u, di.-do. 18.00-2.00 u, vr. 17.00-2.00 u, za.-zo. 14.00-24.00 u.

In het weekend kun je een rondleiding maken in de distilleerderij. Proeven kan in bar Shanty, vlak naast de stokerij.

Welke souvenirs neem jij mee naar huis? Laat het ons zeker weten in de comments of gebruik de hashtag #BENYFamily op Instagram.

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Wil jij ook graag een stempel van New York? Neem dan eens een kijkje bij The Ink Pad. Een winkel waar ze enkel maar stempels verkopen..

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>