13 March 2016

The Frick Collection: Van Dyck

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

In tegenstelling tot de meeste musea is ‘The Frick Collection’ een huis. De kunst die je er kan bewonderen is speciaal aangekocht om daar te hangen en Henry Clay Frick heeft ook zorgvuldig zijn meubelen uitgekozen om er een mooi geheel van te maken.

 

Op dit moment loopt er een prachtige tentoonstelling rond de portretten die Van Dyck maakte. Met meer dan honderd werken, is dit de grootste tentoonstelling ooit. Je ziet schetsen, etsen en schilderijen.

Frans Snyders

Mijn favorieten van deze tentoonstelling zijn de portretten die Van Dyck maakte van Frans Snyders en zijn vrouw Margareta de Vos.

Twee portretten die erg mooi bij elkaar passen en die Henry Clay Frick herenigd heeft na meer dan een eeuw.

Deze schilderijen zijn prachtig. Het is bijna niet te geloven dat Van Dyck deze schilderde toen hij 21 was…

 

Aangezien kinderen onder de 10 jaar niet toegelaten zijn in het museum, moesten Patrick en ik om beurten de tentoonstelling bezoeken. Jammer, maar het voordeel is natuurlijk dat we ook om beurten qualitytime met Marie konden doorbrengen…

 

Is je volgende bezoek aan New York nog niet voor binnenkort? Volg dan hier de virtuele toer van het museum!

Veel plezier!

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Op zondag betaal je tussen 11u en 13u wat je wil. (Er kan al eens een wachtrij ontstaan…)

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>