19 July 2017

Geheime waterfonteinen aan de Upper West Side

Musea in New York

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

De zomerdagen in New York kunnen ‘hot hot hot’ zijn. Daarom is het belangrijk om alle waterfonteinen te kennen waar je verfrissing kan vinden. Deze waterfonteinen op het dak van The American Museum of Natural History zijn zo geheim, dat zelfs veel New Yorkers ze niet kennen…

Hoe geraak je bij de geheime waterfonteinen?

Als je het Theodore Roosevelt Park in gaat, (West 79th Street en Colombus Avenue) waar de achteringang van het museum is, dan zie je deze trap. Die leidt je zonder problemen naar het dak met de geheime waterfonteinen.

Secret Sprinklers on the roof of the American Museum of Natural History

Indien je een kinderwagen bij hebt, of in een luie bui bent, kan je ook langs de achteringang het museum binnen gaan. Daar de lift nemen tot op de tweede verdieping en dan geraak je er ook. Je hoeft zelfs geen ticket te kopen.

(De tickets voor het museum zijn trouwens ‘Suggested Donations’. Dit betekent dat je mag betalen wat je wil en niet de volle prijs hoeft te betalen.)

Secret Sprinklers on the roof of the American Museum of Natural History

Op het dak kan je rustig van de schaduw genieten onder de bomen. Of je kan je samen met je kinderen verfrissen.

Waterfonteinen in New York

Je kan binnen kijken in het Hayden Planetarium. En dat niet alleen! Je kan ook de daken zien van de prachtige huizen van rijke New Yorkers.

The American Museum of Natural History is trouwens ook zeker een bezoekje waard. Als je niet graag in de lange wachtrij staat, gebruik dan een zij- of achteringang.

Is een gewoon museum bezoek wat te saai voor jou? Waarom dan niet eens een ‘Night at the Museum‘ sleepover plannen? Net zoals in de gelijknamige film. Voor 350 dollar per persoon kan je er verblijven, wat voor New York, echt een koopje is!

Secret Sprinklers on the roof of the American Museum of Natural History

Wil je nog meer geheime plekjes ontdekken in New York? Kijk dan eens in de boeken van Patrick. Be NY 1.0 Van Toerist tot New Yorker (vernieuwde versie!) en Be NY 2.0 Van Belg tot New Yorker.

Liefs uit New York,
Ineke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>