22 March 2019

5 draaimolens in New York: To the Merry-Go-Round!

Bryant Park draaimolen

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Er zijn in New York een aantal prachtige draaimolens te vinden. Of je de stad nu met kinderen bezoekt of zonder, je bent nooit te oud om een toertje mee te draaien…

In ons nieuwste boek ‘BE NY Family, For kids of all ages‘, deelt Marie uiteraard al haar lievelingsadresjes. Aangezien ze zot is van draaimolens, konden die natuurlijk niet ontbreken! Hier zijn alvast haar 5 favorieten!

5 Draaimolens in New York

Jane’s Carousel, Brooklyn Bridge Park

Old Dock St, bij de waterkant, Dumbo, Brooklyn, NY

Bij deze draaimolen krijg je het uitzicht op de skyline van Manhattan en Brooklyn Bridge er gratis bovenop. Met wat geluk zie je pasgetrouwde stelletjes hun huwelijksfoto’s maken, net zoals Ineke en ik dat op die plek hebben gedaan. Om onze huwelijksverjaardag te vieren, maken we graag samen met Marie ritjes op de draaimolen die ons dan even terug zwiert in de tijd.

Carousel Bryant Park Draaimolen New York

Le Carrousel, Bryant Park

85 W 40th St, Midtown, Manhattan, NY

1 van de bekendste draaimolens is die in Bryant Park. Marie is hier vaste klant. Het is een heel gezellig plekje, in de zomer kan je ook rustig een boekje lezen aan de kleine tafeltjes.

Central Park Carousel

Midden in Central Park, ter hoogte van 64th St., Manhattan, NY

Met zijn 57 paarden is deze draaimolen een van de grootste van Amerika. Er wordt gezegd dat de eerste draaimolen die in het park stond in 1871 werd aangedreven door een paard. In Central Park zijn natuurlijk nog veel andere leuke activiteiten te doen, zo kunnen kinderen zich bijvoorbeeld uitleven in 1 van de 21 speeltuinen of bij het standbeeld van Alice in Wonderland.

Pier 62 Carousel draaimolen New York

Pier 62 Carousel

Steek over aan 22nd St, aan pier 62, Chelsea

De Pier 62 Carousel bestaat uit 33 handgesneden houten dieren uit Hudson River Valley en één triomfwagen. Van een beer over een bever tot een kalkoen, alle dieren zijn even mooi. In de winter sluit deze carrousel, dus check zeker even online of hij open is.
Iets verderop is Chelsea Waterside Play Area. In deze heerlijke waterspeeltuin komt het water van alle kanten en word je dus zeker goed nat.

SeaGlass Carousel, Battery Park

State St. & Water St, Financial District, Manhattan, NY

Wanneer je Battery Park bezoekt, kan een toertje op de SeaGlass Carousel niet ontbreken. Deze draaimolen is echt magisch. Het lijkt wel of je onder water zit tussen de prachtigste vissen. Zelfs volwassenen staan graag in de rij om in dit onderwatersprookje te stappen.

Wat is jouw favoriete draaimolen?

Liefs uit New York,
Ineke

Laisser une réponse

XHTML: Tags utilisables: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>