10 September 2018

Matcha, I love you so Matcha!

Indie LIC Queens

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

Als je geen koffie wil drinken maar toch hip wil zijn, moet je zeker voor de gemalen groene matcha-thee gaan. Die is al jaren enorm populair in New York. Het is gezonder dan koffie en je zou er langer wakker van blijven. Nu zelfs Patrick fan geworden is, vond ik het wel tijd om jullie een overzicht te geven van onze favoriete adresjes!

A perfect matcha

Cha Cha Matcha

Cha cha matcha


(373 Broome St. tussen Mott en Mulberry St, Lolita, Manhattan, NY)

Cha komt van het Japanse woord Ocha (thee). Maar behalve matchathee kun je hier ook matchaijsjes en -gebakjes krijgen. Deze hippe matchabar is de favoriete hangout van bloggers en Instagrammers. Het roze en groene interieur zorgt dan ook voor een ideale foto-achtergrond. Volgens Patrick is dit de beste matcha in New York.

Iced Matcha Latte van Matchabar New York City

Matchabar

(257 W 15th St. Chelsea, Manhattan, NY)
(70 Prince Street SOHO, Manhattan, NY)

Mijn favoriet is dan weer Matchabar. Deze is volgens mij, zonder twijfel de lekkerste matcha van New York! Probeer in de zomer zeker de iced matcha latte. Het voordeel van de locatie in Prince Street is dat het vlak naast het fantastische lunch adresje ‘Dig Inn‘ is gelegen.

 Chalait matcha in New York

Chalait

(299 W Houston St, tussen Greenwich St en Hudson St,Tribeca, Manhattan, NY)

Al een bezoekje gebracht aan Children’s Museum of the Arts? Een echt doe museum dat Marie fantastisch vind. (Gratis op donderdag tussen 16 en 18u). Achter de hoek van dit Museum vind je Chalait. Heerlijk lunchadresje waar ze hun eigen matcha maken.

Lady M Bryant Park

En ook nog:

De matcha trend blijft in volle zwier. Zo maken ze bij Lady M bijvoorbeeld een overheerlijk Mille Crêpes, of een ijsje in een ‘fish cone’ bij Taiyaki.

Nog matcha favorieten? Gebruik de hashtag #BENYFamily zodat Patrick en ik weer iets nieuws kunnen gaan ontdekken!

Liefs uit New York,
Ineke

 

Laisser une réponse

XHTML: Tags utilisables: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>