14 February 2017

Love in the city… Een onvergetelijke date in New York!

Onvergetelijke date in New York

Désolé, cet article est seulement disponible en Néerlandais. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans une autre langue. Vous pouvez cliquer le lien pour changer de langue active.

‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘West Side Story’, ‘When Harry met Sally’ …
Liefdesverhalen die – buiten de romance natuurlijk – één ding delen: de briljante achtergrond van New York City.
Weinig steden spreken immers zo tot de romantische verbeelding als The Big Apple.
De verklaring is niet ver te zoeken. Van de overvloed aan mooie locaties en verborgen hoekjes, van de sporen van historische grandeur tot hippe hedendaagse glamour, het is dé stad voor een onvergetelijk rendez-vous.
Voert Valentijn je dit jaar naar New York? Wij ontsluieren alvast enkele dating-geheimen van The City of Dreams. 

Om deze lijst van onvergetelijke date spots in New York samen te stellen sloeg ik de handen in elkaar met het high end internationaal relatiebureau Berkeley International.

De Belgische tak van Berkeley International, een upscale agency met maar liefst  13 filialen ter wereld, wordt geleid door de personal matchmakers Annemieke en Geneviève. Hun doel? De juiste levenspartner vinden voor succesvolle, drukbezette klanten. Advies bij het creëren van unieke romantische belevenissen hoort hier ook bij!

Jane's Carousel - Brooklyn

Jane’s Carousel en dineren in The River Café
(Dock St, Brooklyn, NY  – 1 Water Street, Brooklyn, NY)

Eén van de meest romantische plekjes in New York is Brooklyn Bridge Park. Niet omdat ik daar mijn trouwfoto’s heb laten nemen, maar omdat de combinatie van de Manhattan skyline en de Brooklyn en Manhattan Bridge voor een heel unieke setting zorgt. Zeker als je dat kan bekijken van op Jane’s Carousel.
Daarna is het tijd om te dineren in The River Café. Dit restaurant bevindt zich op een boot onder de Brooklyn Bridge. Dit is één van de enige restaurants van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt op downtown Manhattan, maar ook het menu is de moeite waard. The River Café staat niet voor niets bekend als 1 van de meest romantische restaurants in New York. Veel New Yorkse mannen vragen hier hun vriendin ten huwelijk.

Annemieke en Geneviève, personal matchmakers van Berkeley International beamen: “Een klassieker: de liefdesverklaring op een ‘afgelegen’ plek, waar het contrast met de drukte in de verte benadrukt hoe speciaal de gebeurtenis is. Hoe modern en geavanceerd we ons ook mogen voelen, dit is nog altijd een romantische topper.”

MoMA New York

Kunst en high tea in het Baccarat Hotel
(11 West 53 Street, New York, NY)

Mijn lievelingsmuseum in New York is MoMA. Kussen op een bankje bij Monet’s ‘Water Lilies’ is een scene die zo een uit film zou kunnen komen. De tijdelijke tentoonstellingen en films die ze spelen zijn ook vaak de moeite.
Recht tegenover MoMA bevindt zich het Baccarat Hotel. Hier kan je terecht voor high tea. De combinatie van dit luxueuze interieur, heerlijke gebakjes en de thee van Mariage Fréres zorgt voor een ultieme high tea. Wil jij je date eens echt imponeren? Dan kan je de Tzar Nicolas II bestellen. Dit is met 600 dollar de duurste high tea in New York. Maar je krijgt er dan wel kaviaar en Krug Grand Cuvée NV voor.

Right up the alley van Berkeley International. “De mix van kunst en een exclusief hapje is niet alleen een gezochte en originele manier om samen de namiddag door te brengen, voor kunstminnaars biedt het ook de gedroomde gelegenheid om te genieten van een gedeelde passie.”

 

Jack's Wife Freda

Trapeze School New York en Jack’s Wife Freda
(353 West Street, New York, NY – 50 Carmine Street, New York, NW)

Wil je het iets avontuurlijker aanpakken? Maak dan een afspraak bij de Trapeze school New York. Hier kan je net als Carrie van Sex and the City in aflevering 82 « The Catch » testen of jouw date een echte catch is.
Wanneer je op zondag kiest voor de 8:45 Flying Trapeze les, ben je zeker nog op tijd voor brunch. Na 10 minuutjes wandelen door de Westvillage kom je bij mijn favoriete brunch plek. Namelijk Jack’s Wife Freda.
Dus of de trapeze nu een succes was of niet, je weet dat de perfecte ‘rosewater waffle’ of avocado toast op je wacht…

De matchmakers van Berkeley International zijn niet verbaasd: “Het effect van een spannende activiteit op je hormonen– of het nu een griezelfilm kijken is, of aan een trapeze hangen – is niet te onderschatten. Onderzoek wees uit dat spanning bepaalde hormonen activeert. Adrenaline, maar ook het gelukshormoon dopamine. Niet slecht, wanneer je in een romantische bui bent …”

 

Aire Ancient Baths

Pure ontspanning in Aire Ancient Baths
(88 Franklin Street, New York, NY)

Tribeca is de buurt waar Jay Z en Beyonce wonen. Zij willen zoals zoveel New Yorkers soms ontsnappen aan de drukte van de stad. Dat lukt hen zeker in Aire Ancient Baths. Deze met kaarslicht verlichtte spa bestaat uit een glazen hammam en 6 verschillende baden. Namelijk 2 warme en 2 koude baden, een groot bubbelbad en alsof dat nog niet voldoende is, een zout water flotarium. Wanneer je dan nog niet volledig ontspannen bent, kan je nog een massage aan je bezoek koppelen.
Wil jij graag extra romantiek toevoegen? Verras je date dan met een ‘red wine bath‘ voor jullie twee. Terwijl je geniet van het bad, krijg je een hoofd- en gezichtsmassage. Heb jij ook zin om eens samen met één van de New Yorkse celebrities te baden?  Hier kan je al even in de stemming komen…

“Perfect idee voor Valentijn”, reageren de matchmakers van Berkeley International.  “De spacultuur maakt al heel lang deel uit van het high-society life. Voor royalty, adel en welgestelde burgers was het een favoriete therapie om de gevolgen van hun epicuristische levensstijl wat in te dijken. Nu is het eerder een manier om aan het hectische leven te ontsnappen, en je zintuigen op een subtielere manier aan te spreken. Een luxueus bad en een massage zijn effectieve tools om even ‘uit je brein’ en ‘in je lichaam’ te komen.”

Lady M Bryant Park

Mille Crêpes in Bryant Park
(36 West 40th Street, New York, NY)

Lady M omschrijven hun taarten als volgt: We pair classic French pastry techniques with Asian style and sensibility in a modern New York City setting. Hun Mille Crêpes taarten zijn bekend van in New York tot in Hong Kong. Je kan van je stukje taart smullen in hun boutique als je een tafeltje weet te bemachtigen of als het weer het toelaat kan je picknicken in Bryant Park. Dit Park is niet voor niets 1 van de meeste geliefde parken in New York. In de winter kan je schaatsen of the wintervillage bezoeken. In de zomer kan je een spelletje pétanque of ping pong spelen. Of je kan je date imponeren tijdens het schaken, een les yoga, jongleren, schermen of vlieg vissen. Als je geluk hebt is er die dag ook een spelletje ‘musical chairs.’ Check zeker de kalender.

Berkeley International ziet er een prettige manier in om elkaar in een alternatieve stijl te leren kennen. “Losse, ongegeneerde en speelse activiteiten die je samen kan doen … Een excellent idee wanneer je elkaar vooral in een mondainere setting ziet. Het kan helpen om je geliefde vanuit een heel andere hoek te zien.”

The Standard Hotel New York

Een wandeling over The High Line en cocktails in the Standard Hotel
(848 Washington Street, New York, NY)

Een wandeling over The High Line is altijd fijn. Wil je het extra interessant maken? Dan je kan je een plant adopteren in naam van je date. In dit Hotel vroeg Patrick mij ten huwelijk. De setting is dan ook ontzettend romantisch. Je kan samen naar de zonsondergang kijken met een cocktail in de hand. Op de achtergrond speelt een live jazz band.
The dress code is ‘smart casual attire focusing on well-tailored and fitted clothing with the appropriate footwear.’ Wil je zeker zijn van een plaats, vergeet dan zeker niet te reserveren.
Als het een beetje laat wordt, kan je altijd blijven overnachten in het hotel in een van de kamers met uitzicht op The Empire State building…

Dit spreekt de professionele expertise van Annemieke en Geneviève aan:” Héél origineel, de adoptie van een plant! Je connecteert met elkaar op een ongewone manier (tenzij je allebei al groene vingers hebt!) en verankert dat in een gezamenlijk project. Zeker een aanrader wanneer de rode rozen hun effect wat verloren hebben.”

Met welke onvergetelijke date ga jij iemand verrassen?

Wie de ideale persoon voor een beloftevolle date nog niet gevonden heeft, kan terecht op de website van Berkeley International.

Hulp nodig bij het plannen van een onvergetelijke date in New York? Neem dan zeker contact op met het team van Patrick (info@beny.be) voor een private wandeling. Je date houdt van tennissen? Dan toont je Be NY gids je een verborgen tennisveld in Grand Central. Hou je van hot sauce? Dat leidt hij je naar een winkel waar je enkel hot sauce kan kopen. Heb je een helikopter, koets of limousine nodig? Be NY helpt je bij het samenstellen van een unieke date of een huwelijksaanzoek…

Een fijne liefdevolle Valentijn voor iedereen!

Warme groetjes van Berkeley International Belgium
en liefs uit New York,
Ineke

Laisser une réponse

XHTML: Tags utilisables: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>