Private Tours

S, M of L: voor iedereen een tour die past.

Multi-Day Experiences

Wil je het absolute maximum uit New York halen? Kies dan voor een van onze multi-day experiences!

Corporate Travel

Incentives, personeelsreizen of ondernemersreizen: Corporate Travel is het allemaal! BE NY organiseert jouw bedrijfsreis op maat.

Hoe word jij rijk in NY?

Hoe word jij rijk in NY?

Werk hard, vertrouw op een beetje geluk, speel de lotto, of... wrijf over de ballen van de Charging Bull! 🐂✨

De Legendarische Charging Bull: Symbool van Hoop en Voorspoed in NYC

In het hart van het financiële district van New York City staat een bronzen beeld dat zowel nieuwsgierigheid als bewondering oproept: de Charging Bull. Dit iconische kunstwerk, onverwacht geplaatst door kunstenaar Arturo Di Modica in 1989, is uitgegroeid tot een symbool van kracht, optimisme en financiële voorspoed.

Een Stier als Symbool van Economische Groei

De Charging Bull werd in de late jaren '80 een symbool van veerkracht en vechtlust na de beurscrash van 1987. Deze stier, die zijn hoofd naar beneden buigt om vervolgens krachtig opwaarts te stoten, vertegenwoordigt perfect een 'bull market', waar de marktwaarden stijgen en de economische vooruitzichten rooskleurig zijn. Dit krachtige beeld is niet alleen een artistiek meesterwerk maar dient ook als een fysieke manifestatie van de hoop en het vertrouwen van investeerders.

Een Gelukbrengende Traditie

Een van de meest opmerkelijke gewoonten die zich rond de Charging Bull hebben ontwikkeld, is het ritueel van het wrijven over zijn glanzend gepolijste ballen. Veel bezoekers geloven dat het aanraken van de testikels van de stier hen financieel geluk zal brengen. Deze praktijk heeft de testikels van de stier een opvallende glans gegeven, een levendig testament van duizenden handen die geluk zoeken.

Persoonlijke ervaring als stadsgids

Als stadsgids en liefhebber van New York heb ik zelf al 15 jaar de eer gehad om bezoekers langs deze legendarische stier te leiden. Bij elke tour deel ik de mythe van de Charging Bull en moedig ik, met een knipoog, mijn gasten aan om zijn ballen aan te raken voor een beetje extra fortuin. Hoewel ik persoonlijk al veel geluk en vreugde heb ervaren, grap ik wel eens dat ik waarschijnlijk nog eens 15 jaar moet blijven wrijven voordat ik het ultieme financiële geluk zal bereiken. Het is een humoristische herinnering dat, ondanks het bijgeloof, doorzettingsvermogen en hard werken de ware sleutels tot succes zijn. En wie weet? Misschien brengt die extra wrijving toch nog wat fortuin.

Tot Slot

De Charging Bull blijft een bron van inspiratie en amusement voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Of het nu gaat om de krachtige symboliek of het speelse bijgeloof, de stier trekt bezoekers van over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar economisch geluk of gewoon een unieke foto wilt, de Charging Bull wacht op je in het bruisende New York.

Wil je graag mee op een private toer? Boek alvast hier