Go From Tourist, To New Yorker

BE NY is gegroeid vanuit een voorliefde voor New York City. Het is het resultaat van Belgen met een passie voor New York, en hun uitgesproken wens om het unieke van deze wonderlijke metropool te delen met landgenoten. Patrick van Rosendaal gaf het idee vorm en vond op zijn weg gelijkgezinden die even verslingerd raakten aan het intrigerende, bruisende leven, de ontzagwekkende architectuur en het ongelofelijk diverse karakter van Amerika’s grootste samenleving. Samen bouwden ze aan een platform waarmee elke bezoeker bediend wordt van een fantastische ervaring. Of die nu op zakenbezoek, groepsreis of gezinsvakantie komt, elke BE NY’er wordt gegarandeerd betoverd door deze eindeloos boeiende stad.

Patrick Van Rosendaal

Gids en Oprichter BE NY

Patrick van Rosendaal is een alumnus van de prestigieuze Vlerick business school en had al heel wat van de wereld gezien voor hij naar New York verhuisde. Als voormalig inwoner van Parijs en Londen was het stadsleven in een grote metropool hem niet vreemd. Maar dan nam zijn leven een onverwachte wending. Patrick volgde zijn hart naar de Verenigde Staten en verloor het vervolgens aan New York. Hij ruilde zijn trouwring voor de ware liefde en nestelde zich in de schoot van Lady Liberty. Een vrouw met een ongebreideld potentieel en betoverende aantrekkingskracht, maar evenzeer een harde tante die zich niet zomaar zou laten veroveren.

Het duurde niet lang voor Patricks interesse voor New York evolueerde naar een echte passie. De drang om deze met landgenoten te delen deed hem de stap zetten naar het professionele leven als stadsgids. Hij slaagde voor het officiële examen en ging aan de slag op de bekende Gray Line bussen van New York en bij Bike and Roll, het toonaangevende bedrijf op gebied van begeleide fietstochten. Al deze ervaringen verzamelde hij met het oog op het starten van zijn eigen bedrijf.

Als officiëel erkend lid van GANYC, de prestigieuze beroepsvereniging voor stadsgidsen, versleet hij ondertussen al 3 vespa’s en menig schoenzool op duizenden kilometers aan verkenningstochten door de stad. Zijn stadsgidsbedrijf BE NY kreeg vorm en kent vandaag een alsmaar groeiend succes. Patrick en zijn team bezorgde al meer dan tienduizend bezoekers een onvergetelijke ervaring. Daarmee is hij naar eigen zeggen gezegend met de beste job ter wereld.

Fun fact:  De Empire State Building is zo groot is dat het zijn eigen postcode heeft, namelijk 10118.

Mandy

Belgian NY'er

Als uitstekende fotografe heeft Mandy oog voor detail. En die details deelt ze graag met jou tijdens haar wandelingen. Ook voor leuke fotoplekjes of je ideale facebook-vakantiefoto ben je bij haar aan het juiste adres. Mandy Demuth

Fun fact:  39% van alle 911-oproepen in New York zijn onbewuste ‘pocket dials’.

Lana

Belgian NY'er

Deze  Belgische NY’se  is de vrouw achter Love Green, een schitterende website vol groene weetjes.  Lana  praat je met veel plezier de oren van het hoofd over haar favoriete stad. Bereid je voor op een waterval aan leuke weetjes.

Fun fact:  Op de lijst van gevaarlijkste steden van de VS staat New York pas op de 50ste plaats.

Koen

Belgian NY'er

Deze geboren entertainer heeft net als de overige BE NY’ers zijn strepen zeker verdiend. Hij kent het klappen van de zweep in The Big Apple, en dat zowel overdag als wat het nachtleven betreft.  Koen combineert een druk leven in technologie, fotografie en gidsen.  koen.photos

Fun fact:  In NYC mag op zondag voor de middag geen alcohol geserveerd worden.

Ineke

Belgian NY'er

Als leerkracht en gepassioneerd New Yorker is Ineke perfect geplaatst om je op te leiden tot rasechte BE NY’er. Je rondleiding is gegarandeerd geslaagd.

Fun fact:  In New York maken dagelijks 5,3 miljoen mensen van de metro gebruik.

Geert

Belgian NY'er

Als ghostwriter van het boek BE NY kon deze New Yorker twee echte passies combineren. Hij voorziet je met heel veel plezier van talloze interessante weetjes en adressen.

Fun fact:  Bijna de helft van alle inwoners van New York ouder dan 5 jaar spreekt naast het Engels nog een andere taal.

Word ook BE NY’er!

Vacature

Belg? Passie voor NY? Zin om je passie met landgenoten te delen?  Stuur je CV naar info@beny.be

Fun fact:  De allereerste BE NY'er was Peter Minuit die het eiland Manhattan in 1626 kocht van de Indianen.