14 June 2019

Coney Island: Where the fun never ends!

Coney Island New York

Metrolijnen D, F, N en Q in Brooklyn eindigen allemaal op Coney Island, dat bekendstaat voor zijn fantastische amusementsparken, wandelingen over de promenade en het uitzicht vanaf het strand op de Atlantische Oceaan. Eigenlijk is dit een beetje het evenementenplein van de stad, maar dan wat groot uitgevallen. Ieder jaar is er op 4 juli een hotdogeetwedstrijd, waarbij de deelnemers zich in no time helemaal volproppen. Bij de zeemeerminnenparade kun je wegdromen naar magische onderwaterwerelden. In juli en augustus is er iedere vrijdag vuurwerk om 21.30 u. De beste plek om die show te bewonderen is de promenade of het strand, tussen W 10th St. en W 15th St.

Have fun on Coney Island

Nieuwjaarsduik

Neem deel aan de Nieuwjaarsduik die de Coney Island Polar Bear Club organiseert op 1 januari. Honderden dappere ‘ijsberen’ trotseren het koude water om het nieuwe jaar fris te starten. Let op! Het kan erg koud zijn, Patrick kan ervan meespreken

Luna Park op Coney Island

1000 Surf Ave, Brooklyn
www.lunaparknyc.com
Wisselende openingsuren.

Tussen 1895 en 1904 verrezen er drie lunaparken op Coney Island. Sommige attracties zijn zo bijzonder dat ze ondertussen beschermd zijn en nooit afgebroken mogen worden. Zo is er bijvoorbeeld het bekende Wonder Wheel, The Cyclone, een van de oudste nog werkende houten rollercoasters in de Verenigde Staten, en Parachute Jump. Die laatste is niet meer in gebruik, maar wordt vaak de Eiffeltoren van Coney Island genoemd omdat je de contouren al van ver kunt herkennen.

Betaalbaar New York met kinderen

NYC Aquarium

602 Surf Ave. en W 8th St, Coney Island, Brooklyn
5 sep. tot 25 mei: ma.-zo. 10.00-16.30 u (laatste toegang om 15.30 u).
Zomer: ma.-zo. 10.00-18.00 u (laatste toegang om 17.00 u).

Wil je graag neus aan neus staan met haaien, zeeotters en clownvissen? Dan moet je in het NYC Aquarium zijn. Dit is het oudste aquarium in de Verenigde Staten. In de herfst, winter en lente geldt er op vrijdag tussen 15.00 en 15.30 u een pay-what-you-wish, in de zomer is dat tussen 16.00 en 17.00 u. Kinderen onder de drie jaar mogen altijd gratis naar binnen.

Coney Island parade

Zeemeerminnenparade

Coney Island
www.coneyisland.com/programs/mermaid-parade

De zeemeerminnenparade vindt plaats op de zaterdag die het dichtste bij 21 juni ligt.
Tijdens de parade wordt het begin van het zomerse zwemseizoen gevierd. Een paar duizend mensen verkleden zich en wandelen mee in de parade. Er zijn ook kinderen en honden die meewandelen, of komen kijken, al worden ouders er op de website van Coney Island wel op attent gemaakt dat zeemeerminnen en -mannen – let’s face it – weinig kleren dragen, behalve dan misschien een paar welgeplaatste zeesterren. Niet alle preutse Amerikanen willen dat hun kinderen die minimalistische kostuums zien.

4th of July: wedstrijdje hotdogs eten

Op Onafhankelijkheidsdag in 1916 waren er vier immigranten die een wedstrijdje hotdogs eten hielden. Op die manier wilden ze bewijzen wie van hen het meest vaderlandslievend was. Ondertussen is de wedstrijd een jaarlijks evenement geworden. De regels zijn simpel: zo veel mogelijk hotdogs wegwerken in tien minuten. In 2017 at winnaar Joey Chestnut zeventig hotdogs. Dat zijn er zeven per minuut, of zo’n 8,5 seconde per hotdog. Het gaat dus meer om schrokken dan om eten. Hap, slik, weg.

Ga jij tijdens je trip naar New York eens afzakken naar Coney Island?

Liefs uit New York,
Ineke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>