03 May 2019

No diet day: De 7 lekkerste desserten in New York

No Diet Day Marie eet een ijsje

Als je in New York bent kan je niet om de lekkere desserten heen. Van ijsjes en pannenkoeken tot suikerspinnen en rijstpap. In New York kan je het allemaal vinden…

Op 6 mei vieren we hier in New York ‘No diet day’ dus dat is de ideale moment om eens wat desserten uit te testen! Wie doet er mee?

Desserten op een rijtje

Bon Vivant Upper East Side

Luxe petit fours: Bon Vivant

231 East 58th Street, tussen 2nd en 3th Avenue, UES, Manhattan

Deze kleine kunstwerkjes zijn erg lekker. Zeker als je van marsepein houdt. Je kan ze daar opeten of meenemen in een mooi doosje als cadeau, of voor jezelf natuurijk.
Bon Vivant bevindt zich op maar twee blokken van Bloomingdale’s. Ideaal als je zin hebt in iets lekkers na het shoppen.

Desserten in New York

Rijstpap met een knipoog: Rice to Riches

37 Spring Street, SoHo, Manhattan

Ik ben geen liefhebber van rijstpap maar ik heb uit goede bron vernomen dat de rijstpap van Rice to Riches echt heel erg lekker is. Rijstpap is dan ook het enige dat ze verkopen, maar dan wel in alle smaken die je maar kan bedenken… Indien je zoals ik geen fan bent van rijstpap, is het nog steeds de moeite om eens een bezoekje te brengen aan deze winkel. Al is het maar voor de hilarische reclame…

Lady M in Bryant Park

Taarten met duizend lagen: Lady M

41 East 78th Street, UES, Manhattan
36 West 40th Street, Midtown, Manhattan
en andere locaties in Manhattan

Lady M verkoopt met de hand gemaakte taarten en ze zijn bekend om de Mille Crêpes. Een taart gemaakt uit duizend pannenkoeken. Misschien geen duizend, maar toch in ieder geval heel veel… De taarten zijn vrij prijzig, maar als je dit filmpje bekijkt, dan begrijp je waarom. De pannenkoeken worden allemaal met de hand gestapeld tot er een prachtige taart verschijnt.
Je moet uiteraard snel een keuze maken als je de winkel binnenstapt dus je kan hier al eens kiezen. ‘Checkers’ is erg lekker, maar ik zou toch kiezen voor de ‘Green Tea Mille Crêpes’.
In de zomer zou ik zeker de locatie aan Bryant Park aanraden. (36 West 40th Street, Midtown, Manhattan) Dan kan je een stukje taart halen en dit rustig opeten in het park.

Donut in New York

Donuts: Dough Doughnut

14 W 19th St, tussen 5th en 6th Ave, Chelsea
700 8th Ave, tussen W 44th en W 45th St, Times Square

De Verenigde Staten, maar ook New York zijn gekend voor zijn lekkere donuts. Elke New Yorker zal je met veel passie vertellen over zijn of haar favoriet. Voor mij persoonlijk is er niets beter dan een donut van ‘Dough Doughnut. Deze grote gistdonuts worden met de hand gemaakt. De smaken zijn bijzonder, zoals de hibiscusdonut. Je vindt ze in veel koffiehuisjes in de stad.

Voor de echte donutliefhebbers heb ik op vrijdag 7 juni ‘National Donut Day’ nog meer tips. Wie niet kan wachten kan al eens een kijkje nemen in ons boek ‘BE NY Family, For kids of all ages’.

 No Diet Day Levain Bakery

De lekkerste chocolate chip cookies: Levain Bakery

167 West 74th Street, UWS, Manhattan
351 Amsterdam Avenue, UWS, Manhattan

Ja deze chocolat chip cookies zijn bekend over de hele wereld. Het was de bedoeling van de eigenaars om het beste koekje te maken en veel liefhebbers vinden dat ze daarin geslaagd zijn… Een must tijdens een bezoek aan New York!

Tip: De bekendste locatie is de originele in 74th Street. Daar staan vaak lange wachtrijen. Indien je geen zin hebt om je aan deze rij aan te sluiten, neem dan eens een kijkje achter de hoek op Amsterdam Avenue. De rij is daar vaak veel korter en gaat ook sneller vooruit…

Taiyaki New York City

Ijsjes in de vorm van een vis: Taiyaki

119 Bakter Street, Chinatown, Manhattan

Wat ijsjes betreft kan ik onmogelijk een keuze maken. Zo heb je Milk & Cream, voor wie van ontbijtgranen houdt. Wo Kong, waar ze een suikerspin rond een ijsje wikkelen. Morgenstern, waar ze de gekste smaken uitvinden of -321 Ice Cream waar ze ijsjes bevriezen terwijl je wacht.  en nog vele anderen.
Wat is er speciaal aan de ijsjes bij Taiyaki? Wel het heeft een hoorntje in de vorm van een vis. Daarnaast verkopen ze hier ook een unicorn milkshake, waar Marie dan weer fan van is.

Wie nog meer inspiratie nodig heeft kan altijd eens kijken in 1 van onze 3 BE NY boeken. Vooral in het laatste nieuwe boek ‘BE NY Family, For kids of all ages‘ staan veel desserten, aangezien ik daar aan meegewerkt heb…

Hoe ga jij ‘No diet day’ vieren?

Liefs uit New York,
Ineke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>