11 August 2017

Laat je verbeelding de vrije loop in de Imagination Playground

Imagination Playground

De Imagination Playground (2 Fulton Street, New York, NY) bevindt zich voor de deur van het South Street Seaport Museum. Deze speeltuin heeft geen schommels of klimrekken en maar 1 glijbaan. Wat is er dan leuk aan? Wel het is een speeltuin die kinderen zelf laat bouwen en ontwerpen met blokken, zand, water en nog veel meer!

Imagination Playground

De speeltuin is ontworpen door de bekende architect David Rockwell. Die ondermeer een prijs won met zijn prachtige renovatie van Grand Central Terminal. Hij is zelf een vader van 2 New Yorkse kinderen en hij merkte terecht op dat er  veel gelijkaardige speeltuinen zijn in de stad. Deze zijn leuk, maar kinderen moeten hun verbeelding ook de vrije loop kunnen laten en zelf iets kunnen bouwen.
Daarom heeft hij zijn schouders onder dit project gezet, en het resultaat mag er zijn.

Imagination Playground

De speeltuin ligt heel dicht bij de East River en je kan merken dat de oceaan en schepen als inspiratiebron gediend hebben.

Een klein minpuntje misschien is dat er weinig schaduw te vinden is. Maar je kan altijd afkoelen in 1 van de omliggende restaurantjes of in het South Street Seaport Museum. En in de toekomst zouden er nog bomen geplant worden…

Imagination Playground

De blauwe blokken van deze Imagination Playground zorgen ervoor dat kinderen samen bouwen veel bewegen en veel plezier maken. Marie vond het fantastisch en na al dat bouwen is het natuurlijk ook ideaal om even een dutje op te doen… Wil je deze blokken in je tuin om zelf mee aan de slag te gaan? Neem dan eens een kijkje op de website van Imagination playground.

De wandeling ‘From hipster to Yuppie‘ eindigt niet ver van deze speeltuin. Zeker een aanrader om eens langs te gaan als je in New York bent met kinderen.

Liefs uit New York,
Ineke

 

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>