11 January 2017

Alle redenen waarom je Koreatown moet bezoeken!

Koreatown New York

Koreatown bestaat eigenlijk uit 1 blok. Namelijk 32nd Street tussen 5th Avenue en 6th Avenue. Maar dat wil niet zeggen dat er niet ontzettend veel te beleven valt. Na een bezoekje aan The Empire State building of Macy’s kan je zo Korea binnenwandelen. Of toch Koreatown…

Er zijn een aantal zaken die je er zeker kan terugvinden. Skincare, (Franse) patisserie, Karaoke, Korean Barbecue en vele andere Koreaanse specialiteiten…

Hieronder een overzicht van mijn favoriete adresjes:

Gong Cha the best Bubble tea

Gong Cha

Deze bubble tea is super lekker. Veel mogelijkheden om hem helemaal aan te passen aan jouw smaak.
(12W 32nd Street tussen 5th en 6th Avenue)
Lees er alles over in deze blogpost die ik over Gong Cha schreef!

 

Nature Republic

Nature Republic

Ik koop mijn hand sanitizer altijd bij Nature Republic. Ze hebben ook handige houdertjes die je aan je handtas of buggy kan bevestigen. Je kan ook kiezen voor ‘The Face Shop‘ of ‘The Mask Bar‘. Aan gelaatsverzorging geen gebrek!

 

Koreatown Books

Koryo Books

Bij Koryo Books vind je een uitgebreid assortiment aan boeken in het Koreaans (voor de liefhebbers) of misschien heb je nood aan een Anti Stress kleurboek. Indien je nog niet genoeg gelaatsverzorgingsproducten had na mijn vorige tips kan je in deze winkel ook nog lippenbalsem kopen, in een doosje in de vorm van een appel bijvoorbeeld. Wel toepasselijk als souvenir gekocht in de big apple natuurlijk.

 

Food Gallery 32

Food Gallery 32

In deze Food Gallery vind je voor elk wat wils. Overheerlijke sushi’s, lekkere desserten, noem maar op. Het is wel heel druk en er is veel lawaai. Niet zo gezellig om te zitten, maar je kan ook alles mee nemen naar Herald Square Park bijvoorbeeld.
(11 West 32nd Street, New York, NY)

 

Koreatown New York

Churros with Coffeed
Wie kan er nu nee zeggen tegen lekkere churros? In deze blogpost kan je er alles over lezen.(Food Gallery 32: 11 West 32nd Street, New York, NY)

Spot Dessert Bar


Spot dessert bar
Hier verkopen ze ‘Warm chocolate cake filled with green tea ganache and green tea ice cream.’ Voor het geval dat je nog niet onderweg bent naar Koreatown is er hier een filmpje. Spot dessert bar (13 St Marks Place, East Village) is een super populaire plek, waar je soms uren kan aanschuiven voor een dessert of hun signature drink: Bubble tea in a light bulb. Dus zeker een aanrader om hier even binnen te springen!
(Tweede verdieping van Food Gallery 32: 11 West 32nd Street, New York, NY)

Karaoke

Ik heb uit goede bron vernomen dat de karaoke in Koreatown ontzettend fijn is om te doen. Ik heb het zelf nog niet kunnen testen maar als ik ga kies ik 1 van deze 3.
Gasopa Karaoke krijgt heel goede reviews en dat is BYOB. (breng je eigen bier mee) (28 West 32th Street, New York, NY)
Van dezelfde eigenaars heb je ook 32 Karaoke. Zij staan bekend voor hun grote selectie liedjes. Misschien wel de grootste selectie ter wereld. (32 West 32th Street, New York NY)
Iets verder weg is Japas 38. Een van de aanraders van Refinery29 dus zeker ook het proberen waard. (9 East 38th Street, New York, NY)

En ook nog…

Wat er nog op mijn verlanglijstje staat om eens te ontdekken in Koreatown is Jevenex Spa. Want wie wil er nu niet even zalig ontspannen na al dat shoppen? Mandoo bar, waar 2 oudere dametjes het eten staan te bereiden in de etalage. Uiteraard ook Grace Street, shaved snow anyone?

Ik kan je aanraden om zelf op ontdekking te gaan. In afstand is het niet ver en elke week gaan er wel nieuwe restaurants en winkels open… Je kan ook de gratis app downloaden van de Koreaanse ambassade (iPhone / Android / PDF).

Veel plezier! Of 재미를 in het Koreaans…

Liefs uit New York,
Ineke

P.S. Laat jij weten in de comments welk adresje de moeite waard was? Geef jouw favoriet zeker de hashtag #theBeNYblog mee op Instagram!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>