31 May 2019

Lower East Side: 5 redenen om deze buurt te bezoeken

Enchantsments Lower East Side New York

Lower East Side is wat moeilijk bereikbaar aangezien daar weinig subway verkeer is. Behalve de Delancy Street F train stop, zal je moeten wandelen of de bus moeten nemen. Misschien is dat wel de reden dat deze buurt nog steeds ‘het echte New York’ is gebleven. Je vind er tal van originele winkeltjes en nieuwe concepten. Hieronder zie je een aantal van de redenen om deze buurt te bezoeken tijdens je volgende bezoek aan New York!

Lower East Side adresjes

Enchantments

424 E 9th St. LES

Heb je een speciale wens? Tussen de kaarsen vind je zeker wat je zoekt. De magische symbolen die erin gekerfd zijn zorgen ervoor dat je wens binnen de zeven dagen na het aansteken van de kaars uitkomt. Bij Enchantments vind je ook alle ingrediënten voor het maken van een toverdrankje. Ze verkopen zelfs een liefdesdrankje.

Mr. Throwback

437 E 9th St., LES

Bij Mr. Throwback word je terug in de tijd gekatapulteerd. Je vindt er veel sportswear, sneakers, videogames en spelletjes uit jaren 1990. Fans van basketbal en baseball komen hier voor een jersey truitje met het nummer van hun favoriete speler erop.

Pink Olive

439 E 9th Street, LES

In dit schattige winkeltje vind je alles wat je niet nodig hebt, maar toch zou willen hebben. Een leuk kaartje met ‘You are my everything bagel’, een grote draagtas met ‘You are loved’ en andere hebbedingen die ik weleens voor mijn vrouw durf te kopen.

Physical Graffitea

96 St Marks Pl., LES

Hier verkopen ze heerlijke theemengelingen. Je ziet in één oogopslag een paar honderd potten staan met handgeschreven etiketten. Vraag gerust advies. Voor elk kwaaltje is er wel een theesoort die verlichting kan brengen.

Search & Destroy

25 St. Marks Pl., LES

In deze hardcore punkwinkel bestaat de decoratie uit een bloederig varkenskarkas en een bondage mannequin. Niet geschikt voor gevoelige zieltjes dus. Er is ook een grote collectie vintage T-shirts. Hier kun je zeker een geschikte outfit vinden voor Halloween.

Dan heb ik het nog niet gehad over de speakeasy’s die hier in de Lower East Side verstopt zitten. Wil je daar graag meer over weten? Boek dan een toer bij BE NY of kijk eens in ons laatste nieuwe BE NY boek. In ‘BE NY Family, For kids of all ages‘, staat een leuke wandeling die je niet alleen meeneemt langs de leukste winkeltjes en restaurantjes, maar die je ook de speakeasy’s laat ontdekken.

Liefs uit New York,
Ineke

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>