12 April 2019

NYC of Museum City? De leukste musea volgens Marie

Musea in New York voor kinderen

Je kunt geen straat in wandelen of er is wel ergens een museum. Behalve beroemde musea, zoals het Metropolitan Museum, het Whitney Museum en het MoMA, heb je bijvoorbeeld ook het Houdini Museum, het Museum of American Gangster en het Skyscraper Museum. Je zou kunnen zeggen dat de stad New York zelf een skyscraper museum is, maar dit museum is voor wie echt niet genoeg kan krijgen van wolkenkrabbers…

De leukste musea volgens Marie

Musea in New York voor kinderen

The Museum of Modern Art (MoMA)

11 W 53rd St, tussen 5th en 6th Ave, Midtown
Za.-do. 10.30-17.30 u, vr. 10.30-20.00 u.

Van alle musea in New York lopen we het liefst rond in het MoMA, we hebben zelfs een abonnement. Al geef ik toe dat zo’n abonnement ook interessant is vanwege de kortingen in de prachtige giftshop. De tijdelijke tentoonstellingen stellen nooit teleur, maar we kunnen het MoMA niet in zonder even te stoppen bij de waterlelies van Monet en de sterrennacht van Van Gogh.

Marie houdt het meest van het Art Lab (ga door de tuin en daarna weer naar binnen aan de rechterkant) omdat ze daar zelf kunst mag creëren. Vrijdag tussen 16.00 en 20.00 u mag je gratis naar binnen. Kinderen onder de 16 jaar hebben altijd gratis toegang.

Children’s Museum of Manhattan

212 W 83rd St, tussen Broadway en Amsterdam Ave, Upper West Side
Di.-vr. 10.00-17.00 u, za. 10.00-19.00 u, zo. 10.00-17.00 u.

Vijf verdiepingen telt dit CMOM en ze zijn alle vijf even leuk. Doe alsof je met een brandweerauto rijdt of waan je even de president van Amerika. De eerste vrijdag van de maand mag je gratis naar binnen tussen 17.00 en 20.00 u. De ideale leeftijd voor dit museum is ergens tussen nul en twaalf jaar.

Musea in New York

American Museum of Natural History

Central Park West, tussen W 79th St. en W 81st St, Upper West Side
Ma.-zo. 10.00-17.45 u.

Dit museum is vooral bekend om zijn dinosaurussen, de levensgrote blauwe vinvis en het Hayden-planetarium. Ben je hier in de zomer? Vergeet dan zeker niet om even verkoeling te zoeken onder de sprinklers op het dak.
Tip: Als het erg druk is, gebruik dan de zijingang of de ingang aan de achterkant van het gebouw.

Musea in New York voor kinderen

Children’s Museum of the Arts

103 Charlton St, tussen Greenwich St. en Hudson St, Tribeca
Ma. 12.00-17.00 u, di.-wo. gesloten, do.-vr. 12.00-18.00 u, za.-zo. 10.00-17.00 u.

Kinderen die graag creatief bezig zijn, kunnen hier hun hart ophalen. Op donderdag tussen 16.00 en 18.00 u betaal je wat je wilt. Monsters maken met klei, tot aan je ellenbogen in het slijm zitten of schilderen zoals Picasso, hier kan het allemaal.

Nog meer tips nodig om New York met kinderen te bezoeken? In ons boek ‘BE NY Family, For kids of all ages‘ vind je alles wat je nodig hebt!

Liefs uit New York,
Ineke

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>