20 March 2019

NYC Spring guide: Wat te doen tijdens de lente in New York?

NYC Spring Guide

Op het echte lente weer moeten we vaak wachten tot 1 mei met de uitzondering van eens een dagje van 20 graden hier en daar. De lente zou volgens sommige kenners maar 1 weekje duren in New York, maar dat trekken we ons niet aan. Deze leuke activiteiten komen op ons af! Dat is voldoende om ons lentekriebels te geven…

Spring kalender

Maart

 • 17 maart: Saint Patrick’s Day
  De grootste parade ter wereld is in New York. Ze gaat uit op 17 maart, tenzij dat op een zondag valt, dan verschuift ze naar zaterdag. Iedereen kleedt zich in het groen.
 • 29 maart: verjaardag Patrick van Rosendaal
 • Eind maart-begin april: Macy’s Flower Show
  Macy’s verwelkomt de lente met een fantastische bloemenshow. (151 W 34th Street, Midtown)

April

 • Pasen: doe mee aan een van de vele egghunts (eierjachten) of met de Easter Parade op 5th Avenue tussen 49th en 57th Street, waar mensen elkaar de loef proberen af te steken met de meest excentrieke hoed.
 • 22 april: Earth Day
  Van autovrije straten tot activiteiten in musea om aandacht te vragen voor de toekomst van onze planeet. Check online welke activiteiten er zijn, ze veranderen ieder jaar.
 • 26 april: Pretzel Day
  Je kunt niet anders dan vandaag op straat een pretzel te kopen, precies zoals al die New Yorkers doen.
 • Eind april: Sakura Matsuri Cherry Blossom Festival
  Geniet van de prachtige kersenbloesems in Brooklyn Botanical Garden. (www.bbg.org)

Mei

 • 1ste zondag van mei: Five Boro Bike Tour (www.bike.nyc)
  Een fietstocht door de vijf wijken van de stad. De opbrengst gaat naar fietslessen voor volwassenen en kinderen.
 • 6 mei: No Diet Day
  Een dag waarop je niet moet diëten, een van de grootste hobby’s van de New Yorkers. Als je dan toch niet op de calorieën moet letten, waarom zou je dan niet gaan voor een burger met frietjes en een crazy shake bij Black Tap? Dan kun je er ongetwijfeld weer voor een jaartje tegen.
 • 29 en 30 mei: Manhattanhenge
 • Laatste maandag van mei: Memorial Day
  Die valt samen met Fleet Week. Bezoek gratis een van de vele marineschepen die aanmeren aan de New York Passenger Ship Terminal op de Hudson River, aan de westkant van Manhattan.

Juni: 

 • Begin juni: Governors Ball (www.govisland.com) Driedaags muziekfestival.
 • Begin juni: Big Apple Barbecue Block Party (www.bigapplebbq.org)
  Het grootste culinaire festival van Amerika, opgedragen aan de barbecue.
 • Eerste vrijdag van juni: National Donut Day
  Een belangrijke dag in New York. Belangrijk genoeg om je wekker voor te zetten. Als je je verslaapt, zijn alle donuts namelijk op.
 • Midden juni: Egg Rolls, Egg Creams, & Empanadas Festival
  Het bewijs dat New York echt een smeltkroes van culturen is. Verwacht joodse, Chinese en Puerto Ricaanse lekkernijen en muziek.

Lente in New York

Easter in New York - Easter Parade on Fifth Avenue

Easter Parade of een easter egg hunt

Rond 10u ’s ochtends vertrekt de parade op Fifth Avenue. Ze gaat van 49th Street tot 57th Street. De beste plaats om te gaan kijken is bij Saint Patrick’s Cathedral. Maar het allerleukste is natuurlijk om zelf je mooiste/gekste hoed op te zetten en mee te wandelen in de parade.

Voor kinderen is er bijna in elke buurt wel een ‘Easter egg hunt’ te vinden. Sommige egg hunts zijn gratis, voor anderen moet je betalen. Let op soms moet je reserveren!

Governors Island

Eiland in de haven van New York, niet ver van Downtown Manhattan

Ma.-vr. 10.00-18.00 u, za.-zo. 10.00-19.00 u (van 1 mei tot 31 oktober).
Tussen juni en oktober is het eiland tijdens het weekend open voor publiek.

Zelfs New Yorkers willen wel eens ontsnappen aan de drukte van de stad. Governors Island is daar perfect voor. Het is maar een kort boottochtje vanuit Manhattan om er te komen. Deze voormalige legerbasis is sinds 1996 niet meer bewoond. Nu is het tijdens de warme maanden open voor publiek. Behalve wandelen, fietsen of lekker luieren in een hangmat kun je op Governors Island ook heerlijk spelen. De speeltuinen hebben fantastische glijbanen, er zit er zelfs een bij van 17 meter lang. Verder zijn er ook een kabelbaan, een doolhof en een klimparcours.

Central Park Robert Caplin

Perfect picnic NYC

Op een warme lentedag rustig picknicken in New York? Perfect Picnic NYC zorgt ervoor. Je kunt kiezen uit verschillende picknicks die geleverd worden in een park naar keuze. Als dat niet handig is!

NYC Spring Guide - Fietsen met BE NY

Fietsen in Central Park met BE NY

Tijdens de lente is het ideaal weer om op fietstocht te gaan. Central Park wordt weer helemaal groen en onze gidsen nemen je mee naar de leukste plekjes zoals het imagine sign van John Lennon, de Bethesda fountain, Belvedere Castle en nog veel meer! Daarnaast geven ze je tijdens de ‘Hidden spots of Central Park toer‘ nog tal van leuke weetjes en tips mee voor de rest van je verblijf.

Naar welke lente activiteit kijk jij uit? Marie is alvast helemaal klaar voor een picnic en natuurlijk de easter egg hunt!

Liefs uit New York,
Ineke

PS. De foto’s in Central Park zijn gemaakt door Robert Caplin en vind je ook in ons boek ‘BE NY Family, For kids of all ages‘, samen met nog tal van andere tips voor je reis naar New York!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>