28 June 2019

NYC Summer Guide: Wat te doen in de zomer in New York?

Marie summer in NY

Elk seizoen heeft zo zijn voordelen in New York, maar de zomer is mijn favoriet. Daar zit het mooie weer natuurlijk voor iets tussen, maar ook de vele leuke activiteiten die je enkel tijdens de zomer kan meemaken in de stad. Kom jij deze zomer naar New York? Eet dan zeker voldoende ijsjes, maar voeg zeker ook een aantal van deze toppers toe aan je ‘must do’ lijstje!

It’s summertime!

Juni:

 • Zaterdag die het dichtste bij 21 juni valt: Coney Island Mermaid Parade
 • Laatste zondag van juni:Pride Parade

Juli:

 • 4th of July: Independence Day: Op 4 juli 1776 werden de Verenigde Staten onafhankelijk van Groot-Brittannië.
  Hotdog eating contest op Coney Island en hou in de gaten waar je het best naar het vuurwerk kunt gaan kijken. Dat is altijd prachtig!
 • Begin juli: Hudson Valley Balloon Festival
 • 3de zondag van juli: National Ice Cream Day

Augustus:

 • Eind juli-begin augustus: Lincoln Center Out of Doors
 • Eind augustus-begin september: US Open tenniskampioenschap 

September:

 • 1ste maandag van september: Labor Day
  Sinds 1894 een officiële feestdag in de Verenigde Staten. In Europa wordt die op 1 mei gevierd.
 • Brazilian Day

NYC Summer Guide

Pride Parade New York City

Lesbian and Gay Pride Day Parade

Laatste zondag van juni

New Yorkers houden van een feestje. De New York Pride Parade is een echt feest. Dit jaar doen ze er nog een schepje bovenop. Om de 50e verjaardag van de Stonewall uprising te vieren komt Worldpride voor het eerst in 20 jaar naar New York.

Coney Island parade

Coney Island

Metrolijnen D, F, N en Q in Brooklyn eindigen allemaal op Coney Island, dat bekendstaat voor zijn fantastische amusementsparken, wandelingen over de promenade en het uitzicht vanaf het strand op de Atlantische Oceaan. Eigenlijk is dit een beetje het evenementenplein van de stad, maar dan wat groot uitgevallen. Ieder jaar is er op 4 juli een hotdogeetwedstrijd, waarbij de deelnemers zich in no time helemaal volproppen. Bij de zeemeerminnenparade kun je wegdromen naar magische onderwaterwerelden. In juli en augustus is er iedere vrijdag vuurwerk om 21.30 u. De beste plek om die show te bewonderen is de promenade of het strand, tussen W 10th St. en W 15th St.

Brooklyn Botanical Garden

990 Washington Ave, Prospect Park, Brooklyn
Dec. tot feb.: di.-zo. 10.00-16.30 u.
Maart tot okt.: di.-vr. 8.00-18.00 u, za.-zo. 10.00-18.00 u.

Kom tot rust in deze prachtige botanische tuin. Gratis voor kinderen onder de twaalf jaar. In de winter mag iedereen gratis naar binnen op weekdagen, in de zomer gratis op dinsdag en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 u.

Ramen Burger Smorgasburg

Smorgasburg

Winter: 625 Atlantic Avenue, Brooklyn
Zomer: 90 Kent Avenue, Williamsburg, Brooklyn

Deze markt is gekend voor zijn nieuwe creaties zoals de ‘ramen burger’. Met zijn meer dan 100 kraampjes is er aan keuze en gezelligheid geen gebrek bij Smorgasburg! Ze houden rekening met de warme temperaturen. Er is aan limonades en andere verfrissende drankjes geen gebrek.

Bryant Park draaimolen

Bryant Park

Tussen W40th en W42nd St. en 5th en 6th Ave.
Ma.-vr. 7.00-24.00 u, za.-zo. 7.00-23.00 u.

Dit is één van de charmantste en levendigste parkjes van New York. Van jongleeracts over pingpongtoernooien en ijsschaatsen in de winter tot een filmfestival in de zomer. Iedereen heeft wel een reden om naar Bryant Park te gaan. Ook de nostalgische carrousel is een aanrader ($ 3 per ritje).
In dit park kun je je batterijen letterlijk en figuurlijk opladen: heerlijk loungen terwijl je smartphone ook even bijtankt.

Musea in New York

American Museum of Natural History

Central Park West, tussen W 79th St. en W 81st St, Upper West Side
Ma.-zo. 10.00-17.45 u.

Dit museum is vooral bekend om zijn dinosaurussen, de levensgrote blauwe vinvis en het Hayden-planetarium. Ben je hier in de zomer? Vergeet dan zeker niet om even verkoeling te zoeken onder de sprinklers op het dak.
Tip: Als het erg druk is, gebruik dan de zijingang of de ingang aan de achterkant van het gebouw.

Domino Park

Waterpret

Als je wilt afkoelen in de zomer, werkt niets beter dan een verfrissende duik. Daarom zijn de openluchtzwembaden in New York gratis voor iedereen. Ze zijn geopend van eind juni tot Labor Day (de eerste maandag van september), tussen 11.00 en 19.00 u. (Let op tussen 15.00 en 16.00 u zijn de zwembaden gesloten voor schoonmaak.)

Wie graag verfrissing zoekt in de speelfonteinen, neemt het beste waterschoenen mee. In sommige gevallen kunnen zwemkleding, een zwemluier, een handdoek en reservekleding ook van pas komen.

NYC Spring Guide - Fietsen met BE NY

Op toer met BE NY

Dit jaar zijn er naast de private toers en BE to B reizen ook dagelijks publieke toers bij BE NY. Patrick of 1 van de andere gidsen neemt je mee op sleeptouw door de stad. Zo zijn er de ‘COME AS A TRAVELER, GO AS A NEW YORKER’, de ‘FROM HIPSTER, TO YUPPIE TOUR’ of de ‘FROM SHOPSTER TO MOBSTER’ toers.
Sinds dit jaar heeft BE NY er ook een nieuwe publieke toer bij. Elke zondag kan je nu met een BE NY gids naar Harlem. Tijdens de ‘HOLY HARLEM’ toer ervaar je naast een echte gospeldienst ook het echte Harlem.
Deze publieke toers kan je boeken bij onze partner Connections. Ga naar 1 van hun travelshops of boek je toer online.

No Diet Day Marie eet een ijsje

Heb jij goede ideeën gehaald uit deze NYC Summer Guide? Deel hem dan gerust met de rest van je vrienden!

Wij genieten alvast van het lekkere zomerweer in New York dit jaar. En jij?

Liefs uit New York,
Ineke

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>