07 September 2018

De lekkerste pancakes in New York! Getest en goedgekeurd!

Pancakes in New York

Hoewel New Yorkers vaak ‘Belgian Waffles’ verkiezen boven pancakes is dat bij toeristen uit België of Nederland vaak net omgekeerd. Wat ook je favoriet is, als je in New York bent moet je natuurlijk minstens 1 keer pancakes eten. Hieronder een overzicht van mijn favorieten!

De lekkerste pancakes op een rijtje

Pancakes in New York

The Standard Grill

(848 Washington Street, Manhattan, NY)

Je hoeft niet in het prachtige Standard Hotel te verblijven om van het lekkere ontbijt te genieten. Na je pancakes kan je een rustige wandeling over de Highline maken.

Pancakes in New York

Nickel and Diner

(1 Howard Street, Manhattan, NY)

Uiteraard zijn de pancakes bij de typische Amerikaanse Diners ook lekker, maar voor wie iets hipper wil doen heb je Nickel and Diner. Deze diner heeft Pancakes met buttermilk en appeltjes met kaneel. Maar ook nog ander lekkere lunch opties.

Pancakest at Jack's Wife Freda in New York

Jack’s Wife Freda

(50 Carmine Street, Manhattan, NY)

Jack’s Wife Freda heeft twee locaties. Het enige verschil is dat je in de ene locatie pancakes kan bestellen en in de andere rose water waffles. De pancakes (of waffles) zijn zo lekker dat je maar best meteen het kookboek koopt, zodat je de pancakes thuis ook kan maken! Hier kan je lezen over die keer dat ik samen met Casey Naistat op hun boekenvoorstelling was uitgenodigd…

Pancakes in New York

Five Leaves

(18 Bedford Ave, Brooklyn, NY)

Je kan je dag ook starten in Brooklyn, bij Five Leaves. De wachtrij is het meer dan waard en na het eten van die gigantische stapel pancakes kan je er zeker voor een paar dagen tegen.

Alice Tea Cup

(102 W 73th Street, Manhattan, NY)
(156 E 64th Street, Manhattan, NY)

Bij Alice Tea Cup lijkt het wel alsof je in een sprookje binnenstapt. Kinderen krijgen vleugeltjes tijdens het eten en worden besprenkelt met ‘fairy dust’ en krijgen prachtige theekopjes om uit te drinken. De pancakes en de scones zijn heerlijk, maar misschien kan je beter meteen voor een high tea gaan…

Heb jij nog andere lekkere pancakes geproefd? Laat het gerust weten in de comments, of gebruik de hashtag #BENYFamily op Instagram!

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Wil je geen seconde missen van New York? Abonneer je dan op onze BE NY Minute!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>