12 January 2017

Waarom PiccoliNY de tofste speelgoedwinkel van New York is!

Marie's favoriete speelgoedwinkel: PiccoliNY

PiccoliNY is het beste voorbeeld van wat ik onder een New Yorkse speelgoedwinkel versta. Het speelgoed en de kledij zijn gericht op stoere New Yorkse kids (en hun ouders) vaak ontworpen door locale designers en de winkel bevindt zich uiteraard in Nolita. (167 Mott Street, New York, NY)

Alex Zagami

De eigenaar van PiccoliNY heeft zelf kledij en tote bags ontworpen. Geïnspireerd op het I love NY logo heeft ze allerlei leuke designs bedacht. Met onder andere pretzels en hotdogs. Marie is fan!

Alex Zagami beschrijft haar producten als: ‘Gifts that you need, but don’t need.’ En dat is klopt volgens mij. Wie wil er nu niet zo een T-shirt of een tote bag cadeau doen?

Marie's favoriete speelgoedwinkel: PiccoliNY

Behalve de kledij verkopen ze ook leuk speelgoed. Zoals boekjes over New York, knuffels en ga zo maar door…

Marie en het konijntje van PiccoliNY

Recht tegenover PiccoliNY bevindt zich Two Hands. Zoals jullie weten is dat 1 van mijn favoriete lunchplekjes. Aangezien er meestel een wachttijd is zet ik ons op de wachtlijst en dan gaan wij even bij PiccoliNY kijken. Ze sturen dan een sms wanneer onze tafel klaar is. Ideaal dus eigenlijk.

Een tijdje terug was ik nog aan het betalen toen we een sms kregen dat onze tafel klaar was. Patrick en Marie vertrokken al. Maar niet veel later kwamen ze al terug binnen. Marie had een konijntje meegenomen. Zonder te betalen… Gelukkig zijn we goede klanten. Uit pure schaamte hebben we dat konijntje dan maar gekocht. Nu is het 1 van haar vele lievelingskonijntjes.

Marie's favoriete speelgoedwinkel

 

In het boek BeNY 2.0 Van Belg tot New Yorker deelt Patrick nog meer speelgoedwinkels in New York die zeker de moeite waard zijn op te bezoeken.

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Heb jij ook een foto van je kindje met een T-shirt van PiccoliNY? Deel die dan op Instagram met de hashtag #theBeNYblog

One Response to “Waarom PiccoliNY de tofste speelgoedwinkel van New York is!”

  1. 15/02/17

    Birgit

    Ik heb mij de laatste keer ook helemaal laten gaan ? Is echt super cute winkel! Blij dat ik noet te docht woon ?
    Xoxo, b

    Beantwoorden

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>