Private Tours

S, M of L: voor iedereen een tour die past.

Multi-Day Experiences

Wil je het absolute maximum uit New York halen? Kies dan voor een van onze multi-day experiences!

Corporate Travel

Incentives, personeelsreizen of ondernemersreizen: Corporate Travel is het allemaal! BE NY organiseert jouw bedrijfsreis op maat.

Sightseeingpas; Yes? No?

De Waarheid over Sightseeingpassen in NYC: Jouw Ticket naar Avontuur of Toeristische Tourval?

Zijn die alom geprezen sightseeingpassen echt de gouden sleutel tot de stad, of gewoon een glimmende lokvogel voor enthousiaste toeristen met dollar-tekens in hun ogen? Goede vraag! Laten we eens duiken in de wereld van ja's, nee's en mja's die de NYC sightseeingpas omringt.

Ja, maar... kies!

Eerst het goede nieuws: Ja, een sightseeingpas kan absoluut de moeite waard zijn. Maar (en dit is een grote 'maar'), alleen als je 'm gebruikt zoals Indiana Jones zijn zweep gebruikt – met precisie en een plan. Het geheim zit 'm in het zorgvuldig uitkiezen van attracties die echt de moeite waard zijn. Via deFLEX pass.

Nee, als je gaat voor de overload

En dan het niet-zo-goede nieuws: als je denkt een week lang elke attractie in de stad te kunnen afvinken, denk dan nog eens goed na. Veel van deze 'onbeperkte' passen verkopen je dromen van alles zien, maar in realiteit eindig je met een hoop 'meh'-momenten en attracties die even boeiend zijn als een lezing over de geschiedenis van tandenstokers. Om nog maar te zwijgen over het feit dat sommige attracties (verrassing!) eigenlijk gratis zijn. Ja, gratis, zoals in 'houd je geld maar voor iets anders, zoals een extra slice pizza'. M.a.w the Day passen zou ik voor passen.

BE NY Tip

Voor degenen die op zoek zijn naar de crème de la crème van NYC zonder zich door toeristenvallen te hoeven worstelen, heb ik drie topkeuzes die je met een sightseeingpas zou moeten overwegen:

Een observatiedek naar Keuze: Of het nu het Empire State Building is of een ander hoogvlieger, het uitzicht is onbetaalbaar (nou ja, bijna dan).
Een boottocht die de zintuigen Prikkel: Vaar rond het Vrijheidsbeeld en krijg dat gevoel van 'ik ben even in een film beland'.
Een cultuursnuifje bij het MoMA: Kunstliefhebber of niet, deze plek heeft de kracht om van elke bezoeker een kunstcriticus te maken (of op zijn minst iemand die zich zo voordoet).

FYI: Je kan deze hier bestellen.

Conclusie: Slim en selectief = Win!

Dus, is een sightseeingpas de moeite waard? Jazeker, maar alleen als je het spel slim speelt. Kies ervoor om je tijd en geld te investeren in ervaringen die je echt niet wilt missen en die je bezoek aan de Big Apple onvergetelijk maken. Laat de rest aan de stad zelf over; NYC heeft een manier om je te verrassen op de meest onverwachte momenten.