Private Tours

S, M of L: voor iedereen een tour die past.

Multi-Day Experiences

Wil je het absolute maximum uit New York halen? Kies dan voor een van onze multi-day experiences!

Corporate Travel

Incentives, personeelsreizen of ondernemersreizen: Corporate Travel is het allemaal! BE NY organiseert jouw bedrijfsreis op maat.

Op en rond Times Square: 7 handige tips

Wie New York zegt, noemt meestal in één adem Times Square. Je kent de kruising tussen Broadway & 7th Avenue ongetwijfeld van de bekende rode trappen en de opvallende neonreclames, maar met deze zeven tips haal je nog meer uit deze indrukwekkende ervaring.

 1. De exclusieve rooftop cocktailbar Dear Irving is dé ideale plek om jouw NY-trip goed in te zetten met een lekkere cocktail in de hand en met zicht op de prachtige Manhattan skyline. Dear Irving is opgericht door de Belg Yves Jadot en is te vinden in het Aliz Hotel op Times Square.
  BENY pro-tip: Reserveer op voorhand of gooi al je charmes in de strijd bij de hostess. Zonder reservatie is het namelijk zeer lastig om een plekje te bemachtigen.
 1. Werkt je haardroger of stijltang hier niet, omdat je die verdomde stekker bent vergeten? Geen nood! Duane & Reade is de beste plek om al je (vergeten) spullen te vinden. Het is een pharmacy & convenience store en je vindt ze op meer dan 90 locaties terug in New York. En passant vind je hier ook medicijnen (eventueel een Advil voor de kater na al die cocktails? 😉).
 1. Naar Belgische gewoonte drinken we al eens graag een pintje, maar waar je dit in België gewoon in de supermarkt kan kopen, mag en kan dit niet in Amerika. Alcohol koop je hier in een Liquor Store, waar je je drankje mee krijgt in een typische paper bag.
  BENY pro-tip: ga naar Athens Wine and Spirits in 40ste straat.
 1. Fototoestel bij, maar je oplader vergeten? Haast je dan snel naar B&H, het is de referentie in New York voor allerhande foto-en videomateriaal. Hé, psst! Koop nog snel die nieuwe lens voor je camera waar je al even van droomt, ideaal voor de perfecte New York foto’s!
  BENY pro-tip: Hou er rekening mee dat de oprichters van B&H orthodoxe joden waren, hierdoor zijn de winkels gesloten op zaterdag (=Sabbat) en sluiten ze ook op vrijdag al om 2pm.
 1. Je kan overal in New York fantastisch lekker eten en drinken. Doordat Times Square vooral toeristen en zakenmensen aantrekt, is het hier net iets moeilijker om de écht goede plekjes te vinden. Daarom geven we jullie graag enkele BENY tips om lekker te gaan eten:
 • Los Tacos n°1 voor lekkere Mexicaanse taco’s
 • Burger & Lobster voor een smakelijke burger en/of lobster roll
 • Lekker fout doen op Times Square: drink een cosmopolitan op torenhoge hoogte in Margaritaville
 • La Boqueria voor heerlijke Spaanse tapas
 • Als laatste is het New York Hard Rock Café & Hotel een absolute aanrader. Het is onlangs vernieuwd en we kunnen je alleen maar aanraden om zeker eens een bezoekje te brengen aan de rooftopbar van het hotel.

BENY pro-tip: In de winkel van het Hard Rock Café vind je net iets exclusievere merchandise van de keten dan in andere steden.
Extra BENY pro-tip: maak je reservaties via de handige app OpenTable. Snel en gemakkelijk!

 1. Zin in Ierse gezelligheid? De Amerikanen zijn fier op hun Ierse origine, daarom vind je overal in de stad, maar ook zeker op en rond Times Square, tal van Irish Pubs die zeker de moeite zijn.
 1. Wie New York zegt, zegt Broadway. New York is hét mekka van de Broadway shows en is de enige plaats in de wereld waar er drie Broadway theaters te vinden zijn in één straat. Ga dus zeker eens kijken naar een van de spectaculaire Broadway shows zoals Wicked, Chicago of de family-favorite: The Lion King.

Wil je meer nieuws over New York? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!

Vele groeten uit New York,
Patrick
💛

Jouw trip nog onvergetelijker maken?