21 June 2019

Stay ‘cool’ this summer: Zwembaden en waterfonteinen

Zwembaden in New York

De zomer is van start gegaan hier in New York. Ik ben zelf echt fan van de warme zomers in de stad. Maar op sommige dagen is het goed om te weten waar je verfrissing kan vinden. Zowel aan (gratis) zwembaden als aan waterfonteinen/sprinklers geen gebrek!

Zwembaden

Als je wilt afkoelen in de zomer, werkt niets beter dan een verfrissende duik. Daarom zijn de openluchtzwembaden in New York gratis voor iedereen. Ze zijn geopend van eind juni tot Labor Day (de eerste maandag van september), tussen 11.00 en 19.00 u. (Let op tussen 15.00 en 16.00 u zijn de zwembaden gesloten voor schoonmaak.)

Do’s and don’ts

Je bent verplicht een badpak of zwembroek te dragen. Als het echt te warm is, mag je een wit T-shirt boven je zwembroek dragen om niet te verbranden. Deze regel is er gekomen zodat gangs (met hun eigen T-shirts) zouden wegblijven.

Zwembandjes en dergelijke heeft men liever niet omdat ze een vals gevoel van veiligheid kunnen geven. Kinderen die niet kunnen zwemmen, moeten in het ondiepe gedeelte blijven. Een buggy mag je meebrengen op eigen risico. Er is namelijk niet altijd een plek om die veilig te stallen.

Neem zeker een stevig slot mee zodat je al je waardevolle spullen in een locker kunt bewaren.

Leuke gratis buitenzwembaden

Carmine Street Swimming Pool

1 Clarkson St. en 7th Ave, Greenwich Village
Ma.-zo. 11.00-15.00 u en 16.00-19.00 u.

Zwemmen met uitzicht op een muurschildering van Keith Haring? Daar kun je indruk mee maken.

Tompkins Square Pool

Ave. A tussen E 7th en E 10th St, East Village
Ma.-zo. 11.00-15.00 u en 16.00-19.00 u.

Dit mini zwembad is perfect voor kleinere kinderen want het is maar 90 cm diep. Er zijn nog meer redenen om naar Thompson Square Park te komen: er is een basketbalveld, er staan pingpongtafels en er is een speeltuin.

Cool down in the sprinklers

Domino Park

Wie graag verfrissing zoekt in de speelfonteinen, neemt het beste waterschoenen mee. In sommige gevallen kunnen zwemkleding, een zwemluier, een handdoek en reservekleding ook van pas komen.

Fire Hydrants
Niets is zo op-en-top zomers aan New York als een brandweerkraan die juichende kinderen, op zoek naar wat verfrissing, natspuit. Hoewel het illegaal is om zelf een brandkraan te openen, kun je het wel vragen aan de brandweer. De waterpret mag duren totdat het donker wordt.

Niet te missen (water)speeltuinen

Het stikt in New York van de speeltuinen en een aantal ervan zijn echt een omweg waard. In die speeltuinen zullen kinderen zich gegarandeerd goed vermaken.

Ancient Playground in Central Park

85th St en 5th Ave, Upper East Side
Ma.-zo. 6.00-1.00 u.

Niet ver van de Metropolitan Museum of Art bevindt zich de Ancient Playground. Deze ‘ancient’ speeltuin is in feite helemaal niet oud, maar geïnspireerd op de Egyptische vleugel van the Met. Aangezien de speeltuin nog niet zo lang geleden een restauratie van bijna 3 miljoen kreeg, ziet alles er nog spiksplinternieuw uit. Ideaal na een bezoek aan het museum.

 Imagination Playground

Imagination Playground

Front St. en John St, South Street Seaport
Ma.-zo. 9.00-17.00 u.

Deze speeltuin is ontworpen door architect David Rockwell. Hij vond dat de meeste speeltuinen er hetzelfde uitzien en kinderen te weinig ruimte geven om hun fantasie te gebruiken. In de Imagination Playground kunnen kinderen zelf bouwen met blokken, zandkastelen maken of experimenteren met buizen en ander materiaal in stromend water. (Let op: er is niet veel schaduw.)

 Zwembaden in New York

Teardrop Park

Warren St. en Murray St, Battery Park City

Deze verborgen speeltuin heeft een grote glijbaan, leuke sprinklers en rotsen om op te klimmen. Er is veel schaduw en je zit volledig verstopt tussen het groen. Hier is de chaotische, drukke wereldstad even ver weg.

Ijsjes eten is natuurlijk ook een manier om verfrissing te vinden…

Met deze tips zal het alvast geen probleem zijn om het hoofd ‘cool’ te houden in New York deze zomer.

Liefs uit New York,
Ineke

PS. Plan je deze zomervakantie een reis naar New York? Vergeet dan zeker ons boek: ‘BE NY Family, For kids of all ages,’ niet mee te nemen, of een toer te boeken met 1 van onze BE NY gidsen!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>