Ontmoet één van onze gidsen:

Patrick Van Rosendaal

Patrick van Rosendaal is een alumnus van de prestigieuze Vlerick business school en had al heel wat van de wereld gezien voor hij naar New York verhuisde. Als voormalig inwoner van Parijs en Londen was het stadsleven in een grote metropool hem niet vreemd. Maar dan nam zijn leven een onverwachte wending. Patrick volgde zijn hart naar de Verenigde Staten en verloor het vervolgens aan New York. Hij ruilde zijn trouwring voor de ware liefde en nestelde zich in de schoot van Lady Liberty. Een vrouw met een ongebreideld potentieel en betoverende aantrekkingskracht, maar evenzeer een harde tante die zich niet zomaar zou laten veroveren.

Het duurde niet lang voor Patricks interesse voor New York evolueerde naar een echte passie. De drang om deze met landgenoten te delen deed hem de stap zetten naar het professionele leven als stadsgids. Hij slaagde voor het officiële examen en ging aan de slag op de bekende Gray Line bussen van New York en bij Bike and Roll, het toonaangevende bedrijf op gebied van begeleide fietstochten. Al deze ervaringen verzamelde hij met het oog op het starten van zijn eigen bedrijf.

Als officiëel erkend lid van GANYC, de prestigieuze beroepsvereniging voor stadsgidsen, versleet hij ondertussen al 3 vespa’s en menig schoenzool op duizenden kilometers aan verkenningstochten door de stad. Zijn stadsgidsbedrijf BE NY kreeg vorm en kent vandaag een alsmaar groeiend succes. Patrick en zijn team bezorgde al meer dan tienduizend bezoekers een onvergetelijke ervaring. Daarmee is hij naar eigen zeggen gezegend met de beste job ter wereld.

Be the person who never sleeps.